www.sv.se www.hammarstrand.nu www.3sam.eu enrd.ec.europa.eu www.worldradioragunda.com

WORLD RADIO RAGUNDA 2018-2020

Projektledare
Ansvarig Utgivare
Redaktionsassistenter
Mentors

WORLD RADIO RAGUNDA 2017

Sören Lilja
Ansvarig Utgivare

För många i Hammarstrand, är Sören en känd profil. Hans intressen av lokalhistoria och kultur har fört honom in på många uppdrag genom tiderna. Sören har varit journalist exakt i 50 år, mestadels på Östersundsposten. Sören har också arbetat med SFI och hembygsrörelsen. Han har varit yrkesmilitär och folkskollärare. Fritidspassioner är bland annat fjällturer. Med sin erfarenhet, klokhet och kunskap övervakar Sören radion med ett varmt hököga.

Contact:

soren.lilja@sv.se
‎+46 076 119 12 95 (viber)

Annicka Kanto
verksamhetsutvecklare SV Hammarstrand

Annicka är en pärla i gemet som har erfarenhet av att driva och administrera projekt för vuxenskolan sedan många år tillbaka. Hon ser behovet och strukturerar upp så att projektet flyter på smidigt.


Contact:

annicka.kanto@sv.se
‎+46 0696-108 07

C. Emenius Projektledare

Carin har en utbildning inom Landsbygdsutveckling, Kulturarv och Kulturgeografi. Hon har läst språk i Italien, England och Peru. Innan hon hamnade i Jämtland, befann Carin sig i Uruguay på Friends of Earths Radio Mundo Real (http://radiomundoreal.fm/002-who-are-we ). Där kunde hon försätta sina journalistkunskaper i praxis genom att intervjua på spanska och engelska. Erfarenheten väckte mersmak, så när Carin fann en radiostudio som stod tom i Ragunda, kom hon på att damma av och fixa till med hjälp av asylsökande och seniorer, samt andra intresserade. Carin tycker om folkmusik, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Hon är nyfiken på människors livsstilar och val, men tycker också om meditation och yoga i naturens stillhet. .

Contact:

carin.emenius@sv.se
‎+46 076 1000 451 (viber)

Ulrika Thalén Projektassistent


Känd i bygden för att fixa situationer snabbt och professionellt, enagerar sig nu Ulrika även för att ordan upp radion - administrativt som tekniskt. Hon är en påltiligt resurs som vi är glada att ha med oss. Kontakt:

Contact:

ulrika.karlsson-thalen@sv.se
‎076-119 13 24

Firas El Kaderi
Kulturkoordinator

Sedan starten av WRR har Firas varit en mycket viktig del för utvecklandet av radion. Firas kommer från Syrien och talar därmed arabiska, engelska och svenska. I hemlandet ansvarade Firas för flera avdelningar på Pepsi, som han även representerade nationellt och internationellt. Därmed har han djup kunskap att utveckla organisationer och koordinera både inom verksamheten samt mellan olika etniska grupper. .

Contact:

firasleb@hotmail.com

Omar Rahmati
Kulturkoordinator

Bor i Järpen, där han arbetar med verksamhetsutveckling och administration på Studieförbundet Vuxenskolan. Omar hjälper WRR med översättningar från dari till engelska och svenska. På fritiden tycker Omar om att laga persisk mat.Contact:

omar.rahmati@sv.se

Mohamad Al Amin
Hemsidekodare

Har arbetat mycket med datorer i hemlandet Syrien. Lärde sig koda hemsidor i Sverige och byggt hela hemsidan. Mohamad har även hjälpt till med att spackla och måla trappuppgången.


Contact:

Mohamed.alamin@live.com

Alkhornok Hiedar

Alhornok är reporter i Strömsundskommun. Hon är ambitiös, noggrann och entusiastisk. I Syrien arbetade hon med att göra och presentera olika inslag. Till WRR är hon ett tillskott och har sedan början i maj 2017 visat sig drivande och pålitlig. Förutom WRR studerar Alhornok SFI och gör praktik som Strömsunds Kommun.
Contact:

alkhornokhiedar@gmail.com

Reportrar/VolontärerTillhör nyhetsgruppen och matlagninsprogrammet Vips. Hjälper till där det behövs, men mestadels gör de egna program på svenska, engelska och hemspråken amaringa, dari och arabiska.

Fixar gruppen

Jörgen, Ziad och Tommy hjälper till där det behövs med att måla, fixa och dra sladdar.

Ljud och Redigering

Jörgen, Bosse & Peter Sköter tekniken vid inspelning och utbildning av program.

Yvonne
Tjejen med insikt och goda idéer

Med sin erfarenhet av radio är mama Yvonne ett närvarande bollplank. Tillsammans m Solveig Ek och Carina Ström finns damerna på Gamla Kullsta tillgängliga för tips o råd för deras hyresgäster. Vill ni också hyra lokaler i gamla kullsta skola - för fritid och bjudningar, är de nåbara vardagar 9-11 på tfn; samt mail yvonne@hammarstrand.nu.
Contact:

yvonne@hammarstrand.nu

Sören
Verksamhetsledare Leader3Sam

Sören har administrerat WRR programmet och vet allt om att göra leader projekt

Contact:

soren@3sam.eu

‎+46 070-360 60 23

Magnus
Radio Coach

Erfaren radio producent som har varit aktiv sedan den första frekvensradion i Ragunda i slutet av 1990. Alltid redo att ge tips om teknik och struktur.


Magnus älskar Svensk country music mixes.

Kalle B
Radio Coach

Ofta medverkandes i gubbröra, är Kalle med sin överblick av lokalhistoria och kultur en viktig del i gänget. Han coachar volontärer och är gärna iväg på uppdrag som erfaren samtalslyssnare i bygdeprofilen..